leasing - RecuperareCreante.com - Despre leasing și serviciile de recuperare leasing auto

Despre leasing

Prin intermediul leasingului putem cumpăra, spre exemplu, mașina mult dorită sau, casa mult visată, dar și multe alte bunuri, însă, această operațiune comercială poate oferi clienților totodata avantaje și dezavantaje. Pe tot parcursul contractului care este de minim 12 luni conform legii, societatea de leasing rămâne proprietarul bunului ce face obiectul contractului de leasing.
Conform legii, operațiunile comerciale se clasifică în leasing financiar și operațional. În cazul leasingului financiar, deductibilitatea apare la nivelul amortizării și dobânzii de leasing. Valoarea reziduală este de 20%.

Principalele metode de plată acceptate în practică pentru redevență sunt:

 • regresiv (plata lunară pe durata contractului de leasing scade);
 • anuitatea (plata lunară pe durata contractului de leasing rămâne aceeași);
 • sezonier (programul de plăți este legat de sezonalitatea afacerii locatarului).

Contractul de leasing

Tot ce trebuie să știți despre contractul de leasing:

(1) Contractul de leasing trebuie să cuprindă minimum următoarele elemente:

 1. a) părțile în contractul de leasing:

– locatorul/finanțatorul;

– utilizatorul;

 1. b) descrierea exactă a bunului care face obiectul contractului de leasing;
 2. c) valoarea totală a contractului de leasing;
 3. d) valoarea ratelor de leasing și termenul de plată a acestora;
 4. e) perioada de utilizare în sistem de leasing a bunului;
 5. f) clauza privind obligația asigurării bunului.

(2) Contractul de leasing financiar trebuie să cuprindă, pe lângă elementele prevăzute la alin. (1).

 1. a) valoarea inițială a bunului;
 2. b) clauza privind dreptul de opțiune al utilizatorului cu privire la cumpărarea bunului și la condițiile în care acesta poate fi exercitat.

(3) Părțile pot conveni și alte clauze.

Ce se poate întâmpla?

După cum bine știm există persoane care consideră leasingul doar o formă de finanțare sau o alternativă profitabilă pentru cumpărarea unui bun, dar nu și un angajament față de societatea de leasing. În aceste situații, persoanele în cauză aleg să nu își mai plătească redevențele și să păstreze bunul deja cumpărat. Ce e de făcut în aceste cazuri?

Acum este cazul să intervenim noi!

Bunul însușit fără efectuarea plătirii tuturor ratelor către leasing, deci prin urmare fără respectarea clauzelor din contract, trebuie înapoiat asociației de leasing care a finanțat utilizatorul. Pentru a recupera aceste bunuri, veți avea nevoie de ajutorul nostru!

Cine suntem noi

Efect Optimal Solution (EOS) și-a creat un renume în efectuarea operațiunilor de recuperare, realizând întregul proces cu perseverență și determinare, acordând atenție fiecărei etape care trebuie parcursă. Activând în domeniu încă din anul 2010, EOS este o companie cu foarte multă experiență în domeniul leasing și în recuperarea bunurilor cumpărate prin leasing.

Un lucru pe care noi îl avem în plus este că nu solicităm ajutorul altor companii, și, cu toate astea, reușim să oferim servicii complete pentru recuperarea unui bun din leasing. Astfel, echipa noastră realizează investigații complete, pe baza cărora are loc recuperarea propiu-zisă a bunurilor și readucerea acestora în propietatea dumneavoastră. Suntem printre putinele companii specializate in recuperarea autovehiculelor din leasing, avand deja rezultate remarcabile si colaborări cu parteneri naționali și internaționali.

De-a lungul timpului, echipa noastră a reușit să activeze în toate ariile de acoperire în ceea ce privește recuperarea leasing. Vă oferim mai jos câteva exemple:

-Identificarea bunurilor ascunse de către debitori;

-Identificarea bunurilor căutate de către societățile de asigurare;

-Realizarea de investigații pe teren la nivel național sau internațional;

-Realizarea și implementarea sistemelor de identificare în trafic a autoturismelor ce fac obiectul contractelor de leasing reziliate;

-Recuperarea de flote auto, de ordinul zecilor sau sutelor de bunuri, la nivel național, prin procedura amiabilă sau prin alte proceduri specifice.

Efect Optimal Solution realizează recuperarea bunurilor folosind doar proceduri legale desfășurând activități pe, efectuând investigații și negocieri la fața locului. Astfel, reușim să constatăm starea exactă a bunurilor și ajungând în final la recuperarea acestora.

Scopul nostru principal este cel de a oferi clientului nostru bunurile pierdute , în stare bună de funcționare și fără să fie legat de alte obligații legale. Tocmai de aceea, vă oferim cele mai optime soluții atunci când vine vorba de recuperare leasing!

Oferim consultanță gratuită!

Dacă aveți o problemă, contactați-ne, și vom face tot posibilul să găsim o rezolvare problemei dumneavoastră împreună!

Ca de obicei, vă suntem alături în orice problemă!

EOS oferă prima consultanță gratuită! Așa că, cere-ne ajutorul! Suntem la doar un mesaj distanță! Poți să ne dați mesaj aici, pe site, să apelați la numărul de contact sau să ne căutati pe Facebook. Oricum vă este mai comfortabil! Colegii noștri vă vor răspunde în cel mai scurt timp și vom rezolva problema dumneavostră împreună!

Profită acum!

Sună acum și beneficiază de consultanță gratuită!

Află mai multe despre serviciile noastre contactându-ne la numărul de telefo +40 752 262 806.